Analýza rizik zavádění inovace IS v mezinárodní společnosti - Dušek, Michal; Basl, Josef, 1961-; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Práce se zaměřuje na analýzu rizik zavádění inovace informačního systému ve vybrané mezinárodní společnosti. Cílem je analyzovat konkrétní projekt zabývající se implementací inovace IS. Vybranými metodami pro účely analýzy jsou diagramy TOC Thinking process pro sestavení kauzálních stromů, sloužících jako podklady k identifikaci rizik projektu v kombinaci s metodami SWOT a Why/Why diagramu. Společně s průběžnými konzultacemi se zainteresovanými stranami je sestaven seznam rizik projektu, který je hlavním přínosem práce. Seznam rizik je specifický pro danou organizaci a s obměnami je možné ho znovupoužít pro účely dalších projektů. V závěru práce jsou zmíněna doporučení k jednotlivým rizikům, která byla vyhodnocena jako nejzávažnější v rámci analyzovaného projektu.
Vedoucí práce: Josef Basl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses