Koučování jako nástroj prevence vyhoření v sociálních službách - Soukupová, Zuzana; Sedláková, Jaroslava, 1972-; Stejskalová, Irena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Bakalářská práce představuje koučování jako nástroj, pomocí kterého lze předcházet syndromu vyhoření v sociálních službách. Teoretická část informuje o všech základních oblastech této problematiky. Konkrétně popisuje syndrom vyhoření, jeho oblasti vzniku a také léčbu a jiné možné způsoby předcházení syndromu. Je blíže přiblížena problematika koučování, jeho cíle, nástroje a využití v pracovní sféře. Část pojednávající o sociálních službách tento termín blíže představí a s ním i vysvětlí pojmy jako zřizovatel, inspekce v sociálních službách, kvalita služeb a sociální pracovník. Praktická část je provedena formou dotazníkového šetření mezi pracovníky v sociálních službách v jindřichohradeckém okrese. Tento výzkum má za cíl zjistit, zda příslušné organizace vědí o této možnosti předcházení syndromu vyhoření, případně získat jiné příklady přímo z praxe, jak danému syndromu přecházet.
Vedoucí práce: Jaroslava Sedláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: sociální služby; koučování; syndrom vyhoření; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; social service; personal coaching; burn-out syndrome; bachelor's theses