Metodický postup zavedení doporučovacího systému s využitím nástroje Soyka - Müller, Petr (2017)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou personalizace obsahu, specificky doporučovacími systémy. Cílem práce je navrhnout metodický postup zavedení doporučovacího systému v prostředí elektronického obchodování s využitím IT nástroje Soyka. Na základě teoretického vymezení doporučovacích systémů a jejich technologických přístupů jsou identifikovány funkce personalizačních nástrojů, které přímo souvisí s doporučovacími systémy. Dle identifikovaných funkcí je vymezena pozice nástroje Soyka, který je předmětem navrženého metodického postupu. Přínosem práce je vytvoření a publikace metodického postupu, který lze využít v praxi, a to všemi osobami, které jsou zainteresované na projektech zavádění nástroje Soyka.