Porovnání skupin asymetrických šifer - Lukáš, Martin (2017)
V této práci jsou představeny jednotlivé skupiny asymetrických šifer: problém faktorizace, problém diskrétního logaritmu a ostatní problémy. Z každé skupiny byl vybrán jeden zá-stupce, kterého popisuji podrobněji, přičemž uvedu i prvky používané v reálných implemen-tacích, a také nejdůležitější útoky na tohoto zástupce. Cílem této práce je porovnat jak jed-notlivé skupiny, tak i jejich zástupce v souvislosti s rychlostí jejich operací, délky klíčů a odolností vůči kvantové kryptoanalýze.