Porovnání skupin asymetrických šifer - Lukáš, Martin; Ivánek, Jiří, 1953-; Palovský, Radomír, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
V této práci jsou představeny jednotlivé skupiny asymetrických šifer: problém faktorizace, problém diskrétního logaritmu a ostatní problémy. Z každé skupiny byl vybrán jeden zá-stupce, kterého popisuji podrobněji, přičemž uvedu i prvky používané v reálných implemen-tacích, a také nejdůležitější útoky na tohoto zástupce. Cílem této práce je porovnat jak jed-notlivé skupiny, tak i jejich zástupce v souvislosti s rychlostí jejich operací, délky klíčů a odolností vůči kvantové kryptoanalýze.
Vedoucí práce: Jiří Ivánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses