Princípy modelovania DWH pre Retail v prostredí IBM - Macejka, Adam; Pour, Jan; Ivanko, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práca sa zaoberá vysvetlením princípov modelovania dátového skladu pre maloobchod v prostredí IBM. Teoretická časť práce sa zaoberá a vysvetľuje samotný maloobchod a jeho analytické potreby. Zároveň sa v nej nachádzajú aj informácie o možnostiach využitia BI v retaile a analýza možností dátového modelovania. V praktickej časti je navrhnutý dátový model, vybudovaný dátový sklad a vytvorenie dashboardov v IBM Cognos Analytics pre retail. Práca končí zhrnutím celej práce a hodnotením dosiahnutých výsledkov.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses