Trendy v Business Intelligence - Meloun, Jaroslav (2017)
Hlavní cíl a zároveň i přínos práce je analyzovat a porovnat vybrané Business Intelligence (BI) nástroje se zaměřením na současné trendy a tím usnadnit výběr BI nástroje pro potencionální zájemce. Nejdříve je dosaženo splnění podcílů: poskytnutí čtenáři základní teoretické znalosti o BI (definice BI, obecná architektura a komponenty BI), identifikování současných BI trendů a zmapování současné situace na BI trhu. Dále jsou již stanovena kritéria a je provedena samotná analýza a porovnání vybraných BI řešení. Na závěr je uvedeno finální zhodnocení, které bylo provedeno prostřednictvím výsledných tabulek. Na základě analýzy a porovnání vybraných BI řešení jsou také identifikovány silné a slabé stránky jednotlivých BI nástrojů.