Trendy v Business Intelligence - Meloun, Jaroslav; Kerol, Valeria; Novotný, Ota, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Hlavní cíl a zároveň i přínos práce je analyzovat a porovnat vybrané Business Intelligence (BI) nástroje se zaměřením na současné trendy a tím usnadnit výběr BI nástroje pro potencionální zájemce. Nejdříve je dosaženo splnění podcílů: poskytnutí čtenáři základní teoretické znalosti o BI (definice BI, obecná architektura a komponenty BI), identifikování současných BI trendů a zmapování současné situace na BI trhu. Dále jsou již stanovena kritéria a je provedena samotná analýza a porovnání vybraných BI řešení. Na závěr je uvedeno finální zhodnocení, které bylo provedeno prostřednictvím výsledných tabulek. Na základě analýzy a porovnání vybraných BI řešení jsou také identifikovány silné a slabé stránky jednotlivých BI nástrojů.
Vedoucí práce: Valeria Kerol
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses