Aplikace systému LISp-Miner na rozsáhlá reálná data - Hrnčíř, Jan (2017)
Tato diplomová práce popisuje pokročilé metody dobývání znalostí z databází (DZD), implementované v systému LISp-Miner. Cílem je ukázat možnosti koordinovaného využití analytických nástrojů a složitějších GUHA procedur tohoto systému. V diplomové práci je použita metodika CRISP-DM, která je nejdříve popsána a v následujících částech práce je podle ní postupováno. Autor práce nejprve představí čtenáři doménovou oblast a poté samotná data, která jsou dle zpracována pro potřeby analýz. Analytické otázky, na které je odpovídáno, jsou čerpány z literatury zabývající se doménovou oblastí. Práce by měla sloužit jako návod uživatelům systému LISp-Miner, použití analytických nástrojů a GUHA procedur je proto popisováno co nejsrozumitelnějším způsobem.