Aplikace systému LISp-Miner na rozsáhlá reálná data - Hrnčíř, Jan; Rauch, Jan, 1948-; Chudán, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato diplomová práce popisuje pokročilé metody dobývání znalostí z databází (DZD), implementované v systému LISp-Miner. Cílem je ukázat možnosti koordinovaného využití analytických nástrojů a složitějších GUHA procedur tohoto systému. V diplomové práci je použita metodika CRISP-DM, která je nejdříve popsána a v následujících částech práce je podle ní postupováno. Autor práce nejprve představí čtenáři doménovou oblast a poté samotná data, která jsou dle zpracována pro potřeby analýz. Analytické otázky, na které je odpovídáno, jsou čerpány z literatury zabývající se doménovou oblastí. Práce by měla sloužit jako návod uživatelům systému LISp-Miner, použití analytických nástrojů a GUHA procedur je proto popisováno co nejsrozumitelnějším způsobem.
Vedoucí práce: Jan Rauch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní a webové technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses