Metodický rámec systémové analýzy pro vývoj bankovního systému - Rahm, Vladimír; Pour, Jan; Štalmach, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce se zabývá metodikami vývoje software a modelovacími technikami, které je možné využít pro vývoj core banking systému. Hlavním cílem práce je návrh metodického rámce analýzy, který zohledňuje specifika bankovního prostředí a samotné-ho vývoje core banking systému. Práce je tematicky členěna na tři části. První část je věnována specifikům core banking vývoje, analýze modelů životních cyklů software, metodikám vývoje software a jejich vhodnosti pro vývoj core banking systému. Vhodnost jednotlivých metodik vývoje software je hodnocena systémem METES pro hodnocení a výběr metodik. Druhá část práce je zaměřena na modelovací techniky a notace, a to zejména na jazyk UML, notaci BPMN a CASE nástroje. Třetí a zároveň závěrečná část práce obsahuje návrh metodického rámce analýzy pro vývoj core banking systému zo-hledňující specifika bankovního prostředí.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses