Vývoj audiovizuální produkce a aplikace jejich procesů na studentském filmu - Slabejová, Tereza (2017)
Vývoj audiovizuální produkce a aplikace jejích procesů při tvorbě studentského filmu je hlavním tématem bakalářské práce. Zaměřuje se zejména na popis hlavních milníků v historii filmu, a tím poskytuje ucelený pohled na vývoj audiovizuální produkce. Největší pozornost však je věnována samotné produkci audiovizuálního díla. Srozumitelně je vysvětlen produkční řetězec a s ním související textové a obrazové dokumenty. Není opomenut ani filmový štáb, u kterého jsou vysvětleny klíčové pozice a jejich kompetence. V neposlední řadě se v této bakalářské práci čtenář okrajově seznámí rovněž s autorskoprávní ochranou filmu v České republice. Bakalářská práce je určena všem zájemcům o filmovou tvorbu, může však sloužit i jako zdroj informací pro začínající pracovníky ve filmové sféře, převážně pro pozice produkčních.