Nástroje pro Self–service Data Preparation - Polák, Tomáš (2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na specifickou oblast Self-service Business Intelligence, zvanou Self-service Data Preparation. Přínos oblasti Self-service Data Preparation spočívá ve zjednodušení získávání a zpracování dat pro koncové uživatele. Tím dochází k urychlení procesu zpracování dat a zároveň poklesu nároků a výdajů na IT oddělení. Cílem této práce je vymezení problematiky Self-service Data Preparation a určení kritérií, podle kterých může být nástroj zařazen do kategorie Self-service Data Preparation nástrojů. Dále je provedena analýza trhu nástrojů Self-service Data Preparation a porovnání vybraných nástrojů. Mezi přínosy této bakalářské práce patří seznámení čtenáře s problematikou Self-service Data Preparation, analýza trhu dostupných nástrojů Self-service Data Preparation a porovnání vybraných nástrojů na základě stanovených kritérií.