Analýza flexibilních forem zaměstnávání se zaměřením na práci z domova - Novotná, Petra (2017)
Cílem bakalářské práce je zmapovat oblast flexibilních forem zaměstnávání. Uvést jednotlivé formy zaměstnávání dle různých autorů a krátce je popsat. Následně zhodnotit několik vybraných forem a zachytit jejich výhody a nevýhody, jak ze strany zaměstnavatele, tak i zaměstnance. Pro lepší pochopení kontextu tématu je na úvod vymezeno několik základních pojmů, vysvětlen pojem flexibilita a zmíněny trendy, které v současnosti ovlivňují zaměstnávání. Největší důraz z forem je kladen na práci z domova. Té se věnuje i praktická část. V metodické části jsou uvedeny informace o výzkumném vzorku a metodě sběru dat. V praktické rovině budou uvedeny výsledky, plynoucí z kvantitativního výzkumu za pomoci dotazníku. Cílem praktické části je zjistit mínění dotazovaných o práci z domova, dále jejich informovanost o výhodách i nevýhodách, zájem o danou formu zaměstnávání, a zároveň potvrzení či vyvrácení předem daných výzkumných otázek.