Mileniálové a s nimi spojené trendy a změny na trhu práce - Daněk, Tomáš (2017)
Tato práce se zabývá problematikou mileniálů a jejich očekáváními v osobním i profesním životě. Obsahuje rozsáhlou rešerši odborných publikací týkajících se mileniálů, přístupu k nim, stereotypů s nimi spojenými, vhodných způsobů řízení, vedení a dalšího. Také zde jsou publikovány výsledky dotazníkových šetření, která zjistila, že mileniálové z českého prostředí se vyznačují podobnými rysy jako mileniálové zahraniční. Dále se ukázalo, že znalost mileniálů zaměstnavateli je vysoká pouze u prvků týkajících se zaměstnání a mileniálové je považují za nejdůležitější. Menší znalosti již mají ohledně životních a osobních hodnot Generace Y. Soulad toho, co Gen Y požaduje v zaměstnání, s tím, co je jim v českém prostředí nabízeno, je rovněž částečná. Největší nesoulad byl zjištěn u důvodů podávání zpětné vazby a moderních forem vzdělávání, jako je koučink