Zabezpečení webových aplikací s využitím metod offensive security - Avdeev, Vadim (2017)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na téma zabezpečení webových aplikací s využitím metod offensive security. První část má za cíl představit názvosloví řešené problematiky, představit deset nejkritičtějších bezpečnostních rizik podle projektu OWASP Top 10 z roku 2017, a poté představit Kali Linux, jeho nástroje a metody použití. Praktická část má za cíl provést penetrační testování vlastní webové aplikace v prostředí Kali Linux, s užitím dostupných automatizovaných nástrojů. Výsledky testování jsou detailně popisovány pro všechny jednotlivé fáze. Pro řešení objevených hrozeb a potvrzených zranitelností jsou na konci uvedena doporučení.