Elektronický mýtný systém - Kotěšovec, Václav (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá fungováním elektronického mýtného systému. První část popisuje elektronické zpoplatnění infrastruktury, architekturu systému elektronického výběru mýta a dopravní politiku EU. V další části popisuje elektronický mýtný systém v ČR a okolních zemích. Závěr je zaměřen na vlastní návrh řešení pro lepší fungování systému v ČR.