Analýza využití 3D tisku v domácnostech - Ureš, Miloslav; Basl, Josef, 1961-; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce Analýza využití 3D tisku v domácnostech se zabývá aktuálním tématem 3D tiskáren a zkoumá způsoby jejich používání v domácnostech v České republi-ce. Hlavním cílem je analyzovat využití 3D tisku v domácnostech. To znamená zjistit, proč a jak často 3D tiskárny jejich majitelé, resp. domácnosti, vlastníci 3D tiskárny, tyto stroje využívají. Dále pak prozkoumat celou škálu dalších faktorů souvisejících s vlastnictvím 3D tiskárny, jako jsou četnost použití, spokojenost se strojem, množství vlastněných tiskáren atd. Na základě dané analýzy, pro kterou byla data sesbírána metodou dotazníkového šetření a později vyhodnocena pomocí hypotéz a komparace s jiným obdobným průzku-mem, jsou sestavena kritéria pro výběr 3D tiskárny. Výstupy z analýzy mohou sloužit zájemcům zvažujícím pořízení této technologie. Výzkum provedený v této práci může být přínosem pro budoucí analýzy tohoto trhu nebo pro vynálezce 3D tiskáren, kteří uvažují o stanovení nabídky pro český trh.
Vedoucí práce: Josef Basl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses