Srovnání nástrojů pro vyhodnocení průběhu testů - Navrátil, Daniel (2017)
V dnešní době se informační systémy a technologie stávají neodmyslitelnou částí podnikání. V důsledku toho roste potřeba zajištění kvalitního zázemí pro testování a zvolení správných nástrojů pro vyhodnocování průběhu testů. Práce se zabývá prozkoumáním relevantních standardů spojených s testováním a určováním kvality softwarových produktů, analýzou trhu s nástroji pro řízení testování a následné srovnání vybraných nástrojů dle definovaných kritérií. Přínosem práce je objektivní zhodnocení vybraných, aktuálně dostupných komerčních nástrojů a následné doporučení pro potenciální zájemce. Teoretická část práce se zaměřuje na vymezení pojmů z oblasti testování aplikací a je zde také vymezena konkrétní oblast, ve které se dané nástroje pro vyhodnocení testů používají. V analytické části jsou definovány srovnávací kritéria a je provedena analýza trhu s relevantními nástroji. V praktické části jsou vybrané nástroje porovnány a dle zjištěných výsledků jsou následně doporučeny ty nejvhodnější pro zefektivnění testování softwarových aplikací. Součástí je také grafická podoba výstupů z těchto nástrojů.