Analýza rizik IoT z pohledu moderních kancelářských budov - Hemžal, Adam; Luc, Ladislav; Veber, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou řízení rizik bezpečnosti informací, konkrétně zařízeními internetu věcí v moderních kancelářských budovách společnosti. Teoretická část práce přibližuje terminologii řízení rizik, řízení bezpečnosti informací a popisuje fungování, bezpečnost a vztah internetu věcí k bezpečnosti informací. Hlavní složkou řízení rizik je jejich analýza. Praktická část se tak věnuje analýze rizik vybraných zařízení internetu věcí, které jsou umístěné v moderní kancelářské budově společnosti. Před samotnou analýzou je definována vzorová společnost, na které je poté provedena podle normy "ISO/IEC 27005 Řízení rizik bezpečnosti informací" analýza rizik těchto zařízení. Výstupem práce je návrh opatření, která minimalizují vznik nebo případnou škodu rizik u vybraných aktiv internetu věcí vzorové společnosti.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses