Sociální síť YouTube jako podpora podnikání - Phí, Manh Hoang (2017)
Tato bakalářská práce je zaměřená na seznámení čtenáře s fenoménem sociální sítě YouTube a jeho možnostech pro podporu podnikání. První kapitola teoretické části seznamuje čtenáře se základní charakteristikou online marketingu a jeho nástrojů. Druhá kapitola je věnována sociální síti YouTube, ve které se na začátku čtenář dozví o klíčových momentech historie a současných statistických faktech sítě YouTube. Dále je v práci popsána YouTube komunita, využití sítě YouTube v podnikání a nakonec využití sítě YouTube jako zdroje příjmů. Praktická část se věnuje analýze vybraných YouTube kanálů rozdělených do kategorií podle obsahu jejich tvorby. Cílem této práce je analyzovat vybrané YouTube kanály a na základě poznatků z analýzy sepsat doporučení pro vytvoření a správu úspěšného kanálu. K analýze byl využit webový nástroj socialblade.com, který má certifikaci sítě YouTube.