Finanční analýza společnosti Moravské kovárny, a.s. - Klimeš, Martin (2017)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Moravské kovárny, a. s. mezi lety 2010 až 2015. Jejím cílem je posoudit finanční zdraví a identifikovat rizika, které mohou z činnosti podniku plynout. Práce využívá veřejně dostupných informací. Hlavním zdrojem informací jsou povinně zveřejňované výroční zprávy. Práce je rozdělena na část metodickou a praktickou. Metodická část obsahuje vymezení předmětu finanční analýzy, uživatele a popis jednotlivých metod. V části praktické je společnost představena a popsána její činnost. Hlavní část se zaměřuje na aplikaci metod popsaných v metodické části. Závěr shrnuje celkové finanční zdraví a situaci podniku.