Testování SW pro vektorizaci grafických předloh - Hanuš, Adam; Šedivá, Zuzana, 1961-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá tématy rastrová a vektorová grafika a je zaměřena na převod rastrových předloh do vektorových obrazů. Tento proces je nazýván vektorizací neboli také trasováním. Teoretická část je věnována vysvětlení pojmů rastrová a vektorová grafika a dalším tématům s nimi spojenými. Popisuje také jejich výhody, nevýhody a použití. V druhé, praktické části práce je zkoumáno, jaký software lze pro vektorizaci použít, a jsou zde testovány jeho nástroje trasování. V závěru práce jsou zhodnoceny výsledky testování jak grafických editorů a jejich nástrojů, tak i obrazů, které prošli procesem vektorizace. Přínosem práce je zjištění, který program se jeví jako nejvhodnější pro převod rastrových obrazů na vektorové, a také jaké okolnosti tento proces provázejí. Dále je popsán převod konkrétních obrazů a hodnocen výsledek vektorizace.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses