Platforma Meteor jako webové prostředí pro vývoj aplikaci - Zvyagintseva, Daria (2017)
Bakalářská práce popisuje framework Meteor jako webové prostředí pro vývoj aplikace. Hlavním cílem práce je popis vlastností frameworku, následné vytvoření dokumentace v českém jazyce a také návrh a vývoj vlastní aplikace. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou časti. Teoretická část popisuje real-time frameworky v celku, node.js frameworky a hlavně, popisuje technickou funkcionalitu, vlastnosti, strukturu frameworku Meteor. Praktická část je věnována návrhu a vývoji vlastní aplikace. V poslední části práce je hodnocení Meteoru, zdali je tato platforma použitelná pro vývoj real-time webových aplikací. Hlavní přinos práce je podrobný, ale jednoduše napsaný přehled o frameworku Meteor a také plně fungující real-time webová aplikace Nabidni.mi. Tato bakalářská práce by v budoucnu mohla být využita pro výuku na vysokých školách anebo sloužit jako příručka pro programátory, kteří teprve začínají s programováním webových aplikací. Práce je jedním z mála zdrojů, popisující framework Meteor v českém jazyce.