Implementácia ECG v rámci bankovej regulácie EBA - Machaj, Maroš (2017)
Diplomová práca sa venuje problematike ekonomicky spätých skupín (ESS), od business špecifikácie až po samotnú tvorbu ESS. Cieľom projektu vytvárania ESS je sprehľadnenie prepojení medzi osobami navzájom, čím je možné diverzifikovať riziko vo finančnej inštitúcii ako je banka. Časti tejto práce budú slúžiť ako text v internej dokumentácii banky. Prvá kapitola je venovaná ekonomickej teórii k pochopeniu problému ESS. Ďalšie časti práce popisujú praktickú stránku tejto problematiky, ako aj jej technické prevedenie. Prínosom tejto práce je popis vytvárania ESS ako aj malé návrhy na zlepše-nie.