Vyhledávání jako služba - Veselý, Luděk; Molnár, Zdeněk, 1939-; Jelínek, Ivan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a tvorbou plnotextového vyhledávání, které je poskytováno jako služba, přičemž samotné vyhledávání se zaměřuje na použití v elektronických obchodech. V úvodu práce je analyzována problematika elektronického obchodování, jsou vysvětleny související pojmy a definovány požadavky na samotné vyhledávání. Následně jsou popsány teoretické možnosti textového vyhledávání pro dané použití. Na základě analýzy je vytvořen návrh aplikace, který je následně implementován v programovacím jazyce Go s využitím nástroje Elasticsearch. V závěru práce je aplikace testována, čímž je ověřeno splnění požadavků na vyhledávání z pohledu kvality vyhledávání, rychlosti i uživatelské přívětivosti služby.
Vedoucí práce: Zdeněk Molnár
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses