Řízení nákladů ve společnosti Moira CZ, a.s. - Kolář, Jakub; Kozáková, Petra; Roušal, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Diplomová práce Řízení nákladů ve společnosti MOIRA CZ, a.s. má za cíl popis nákladových skutečností a analýzu postupů a nástrojů využívaných pro řízení nákladů ve vybrané firmě. V úvodu pomocí literární rešerše hovoří o členění a druzích nákladů a kalkulací. V praktické části se pak věnuje analýze všech věcně důležitých druhů nákladů, jejich členění a řízení v podniku. Součástí je také analýza kalkulací používaných v podniku na příkladných produktech a meziproduktech. Každá podkapitola pak obsahuje shrnutí a případné doporučení. V závěru práce je pak shrnutí a ohodnocení celkového přístupu firmy společně s návrhem zlepšení v konkrétní oblasti.
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: textilní podniky; řízení nákladů; kalkulace nákladů; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; textile enterprises; cost control; cost accounting; master's theses