Návrh databázového modelu pro Československý autoslalom - Rocheva, Arina (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem databázového modelu pro organizaci Československý autoslalom z. s., která pořádá automobilové závody. Hlavním cílem práce je vytvoření komplexního databázového modelu odpovídajícího současnému stavu společnosti. V teoretické části je popsána metodologie návrhu použitá v této práci. Praktická část pojednává o samotném procesu tvorby databáze. Nejdříve jsou definovány požadavky potřebné pro navržení databázového systému. Poté následují konceptuální a fyzické návrhy. Vytvořená databáze je realizovaná v databázovém systému MySQL a následně otestovaná zadavatelem v aplikaci Microsoft Access. Přínosem práce je usnadnění a zefektivnění správy dat v organizaci po zavedení databáze.