Využití globálních družicových polohových systémů při mezinárodních přepravách nebezpečných věcí - Darmovzal, Pavel (2017)
Diplomová práce Využití globálních družicových polohových systémů při mezinárodních přepravách nebezpečných věcí zkoumá možnosti uplatnění satelitních navigačních systémů v dopravním sektoru, konkrétně v oblasti mezinárodních přeprav nebezpečných věcí. Důraz autor klade na identifikaci ekonomických a dalších přínosů, ale i negativních stránek z pohledu zainteresovaných skupin uživatelů, a to za pomoci interakce s těmito subjekty. Na závěr jsou vytyčeny aspekty klíčové pro budoucí vývoj s ohledem na celospolečenské potřeby v rámci České republiky i Evropské unie.