Využitie technológie tracking a tracing na trhu s tabakovými výrobkami - Rosová, Lýdia (2017)
Táto diplomová práca sa zaoberá nasadením technológie tracking a tracing na trhu s tabakovými výrobkami. Povinnosť úplnej vysledovateľnosti všetkých jednotkových balení na trhu Európske únie totiž vyplýva zo zákona na základe smernice 2014/40/EU. Dôvodom je boj proti čiernemu trhu. Práca analyzuje súčasné technológie trackingu a tracingu, objasňuje dôležité body smernice a mapuje špecifiká tabakového trhu. Ťažiskom práce je odporučenie konkrétnej technológie pre tento účel so sumarizáciou nevyhnutných vlastností a požiadaviek systému. Dopodrobna je tiež popísaná technológia Codentify, ktorá má potenciál splniť podmienky smernice.