Využitie technológie tracking a tracing na trhu s tabakovými výrobkami - Rosová, Lýdia; Rathouský, Bedřich; Procházka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Táto diplomová práca sa zaoberá nasadením technológie tracking a tracing na trhu s tabakovými výrobkami. Povinnosť úplnej vysledovateľnosti všetkých jednotkových balení na trhu Európske únie totiž vyplýva zo zákona na základe smernice 2014/40/EU. Dôvodom je boj proti čiernemu trhu. Práca analyzuje súčasné technológie trackingu a tracingu, objasňuje dôležité body smernice a mapuje špecifiká tabakového trhu. Ťažiskom práce je odporučenie konkrétnej technológie pre tento účel so sumarizáciou nevyhnutných vlastností a požiadaviek systému. Dopodrobna je tiež popísaná technológia Codentify, ktorá má potenciál splniť podmienky smernice.
Vedoucí práce: Bedřich Rathouský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses