Work - life balance u studentů - Fesslová, Tereza Anežka (2017)
Předložená bakalářská práce je zaměřena na problematiku work-life balance, tedy na pracovní a životní rovnováhu. Cílem je zjistit současný stav spokojenosti právě z hlediska work-life balance u studentů vysokých škol. V teoretické části je vysvětlen pojem work-life balance a další pojmy, které s ním úzce souvisí. Podrobněji se literární část zabývá jednotlivými sférami lidského života, mezi které člověk musí umět alokovat čas. Praktická část je věnována obecné charakteristice současných studentů. Dále je proveden výzkum na základě dotazníkového šetření, jehož respondenty byli právě současní studenti vysokých škol v České republice. Na základě průzkumu byly zjištěny výsledky a navržena možnost řešení, jak více přizpůsobit podmínky pro zlepšení pracovní, životní a studijní rovnováhy těchto studentů.