Vliv psychologických cen na nákupní chování spotřebitelů na trhu drogistického zboží do 100 Kč - Řezníček, Daniel (2017)
Používání psychologických cen je již řadu let velmi rozšířeným fenoménem. Reálný vliv na chování spotřebitelů je však do jisté míry stále neprobádanou oblastí. Bakalářská práce si klade za cíl tento vliv prozkoumat na konkrétním segmentu zboží, a to drogistickém zboží s cenou do 100 Kč. Teoretická část definuje základní pojmy a mapuje dosavadní výzkumy, které se psychologickými cenami zabývaly. Praktická část práce na základě dat z provedeného dotazníkového šetření zkoumá vliv psychologických cen u drogistického zboží s cenou do 100 Kč. Zabývá se jednak vlivem tohoto typu cen na vnímání výhodnosti ceny a také jeho vlivem na vnímání kvality produktu. Na závěr práce jsou zformulována praktická doporučení pro obchodníky v daném segmentu.