Vliv psychologických cen na nákupní chování spotřebitelů na trhu drogistického zboží do 100 Kč - Řezníček, Daniel; Procházková, Markéta; Schwarz, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Používání psychologických cen je již řadu let velmi rozšířeným fenoménem. Reálný vliv na chování spotřebitelů je však do jisté míry stále neprobádanou oblastí. Bakalářská práce si klade za cíl tento vliv prozkoumat na konkrétním segmentu zboží, a to drogistickém zboží s cenou do 100 Kč. Teoretická část definuje základní pojmy a mapuje dosavadní výzkumy, které se psychologickými cenami zabývaly. Praktická část práce na základě dat z provedeného dotazníkového šetření zkoumá vliv psychologických cen u drogistického zboží s cenou do 100 Kč. Zabývá se jednak vlivem tohoto typu cen na vnímání výhodnosti ceny a také jeho vlivem na vnímání kvality produktu. Na závěr práce jsou zformulována praktická doporučení pro obchodníky v daném segmentu.
Vedoucí práce: Markéta Procházková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses