Získávání a výběr zaměstnanců - hráčů do klubu NHL - Routa, Marek (2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na získávání a výběr zaměstnanců ve velice specifickém prostředí, kterým je prostředí klubů NHL a získávaní hráčů do účastnických klubů. Práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část je zaměřena na obecné postupy a principy těchto personálních činností (získávání a výběru) na základě poznatků získaných z odborné literatury. Praktická část je soustředěna na získávání a výběr zaměstnanců-hráčů do klubu NHL. Bakalářská práce pojednává zejména o procesu headhuntingu zaměstnanců-hráčů a procesem jejich následného výběru. Podklady k sepsání této části jsou rozhovor a korespondence se skauty týmů NHL, interní dokumenty a informace veřejně dostupné. Cílem této bakalářské práce je popis procesu získávání a výběru hráčů do A týmu NHL a jeho zhodnocení. Na závěr je uveden také návrh možných vylepšení tohoto procesu.