Finanční analýza Stuha a.s. - Klikar, Martin; Štamfestová, Petra, 1984-; Sieber, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem této práce je zhodnocení finančního zdraví a stability podniku Stuha, a. s., a porovnání zjištěných skutečností s odvětvím příslušného oboru podnikání v letech 2011 - 2015. Věřím, že se práce stane prospěšnou především pro vedení analyzovaného podniku. Hlavní činností Stuhy, a. s., je výroba a prodej tkaných stuh a jiných textilních výrobků. Stanovené cíle byly dosaženy prostřednictvím jednotlivých metod finanční analýzy, které jsou popsané v teoretické části práce. Konkrétně se jedná o absolutní ukazatele, poměrové ukazatele, rozklad DuPont, ekonomickou přidanou hodnotu a srovnání s odvětvím. V praktické části aplikuji metody popsané v teoretické části na účetní výkazy podniku Stuha, a. s., konkrétně na rozvahu a výkaz zisku a ztráty. V závěru bakalářské práce je shrnuta celková situace v oblasti finančního zdraví a stability.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses