Analýza účetního řešení vybraných vnitrostátních fúzí obchodních korporací - Tomanová, Tereza; Vomáčková, Hana; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato diplomová práce je zaměřena na fúze obchodních korporací uskutečněné v České republice v roce 2015, kterých podle provedené analýzy proběhlo celkem 466. Teoretické kapitoly se věnují fúzím z pohledu českých obchodních, účetních a daňových právních předpisů. Jádro 5. kapitoly tvoří celková analýza uskutečněných fúzí, která je doplněna o zhodnocení vývoje fúzí v České republice za roky 2010 až 2015, ze kterého je patrný rostoucí trend v počtu fúzí. Druhá praktická kapitola analyzuje účetní řešení samotné fúze na vzorku vnitrostátních fúzí uskutečněných v roce 2015.
Vedoucí práce: Hana Vomáčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses