Vliv používaných stylů vedení a řízení na výkonnost zaměstnanců - Stasa, Michele; Dědina, Jiří, 1955-; Cejthamr, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Předmětem bakalářské práce je analýza používaných stylů vedení v jednotlivých útvarech a dopad těchto stylů na výkonnost zaměstnanců v konkrétní anonymní firmě. První část práce je teoretická a vymezuje základní pojmy z oblasti vedení lidí, shrnuje poznatky o stylech vedení a jejich souvislost s výkonností zaměstnanců. Jedním z problémů je vymezení pojmu výkonnost a faktorů, které ji charakterizují, jako je například motivace, spokojenost či fluktuace. V druhé praktické části je představen podnik, je provedena analýza stávajících problémů a na základě výsledků průzkumu jsou analyzovány současné styly vedení a jejich dopad na firemní kulturu a výkonnost zaměstnanců. Závěrem jsou stanovena doporučení pro zlepšení podnikového řízení, zvýšení výkonnosti pracovníků a celkově efektivity podniku.
Vedoucí práce: Jiří Dědina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses