Porovnání vybraných databázových systémů - Fiala, Adam (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá komparací významných open source a proprietárních databázových systémů dle předem zvolených kritérií a upozorňuje tak na silné a slabé stránky, kterými jednotlivé systémy disponují. Pozornost je věnována vlastnostem, které při výběru databázové platformy mohou hrát důležitou roli.V první části bakalářské práce jsou vysvětleny pojmy spjaté s problematikou databází. Dále jsou popsány kategorie softwaru, do kterých jednotlivé systémy spadají a s nimi související druhy licencí. Následuje zmapování trhu databázových systémů, na které navazuje představení vybraných produktů.Druhá část bakalářské práce je určena výběru kritérii, na základě kterých jsou systémy porovnány. Závěrem je provedeno shrnutí dosažených výsledků, které mohou sloužit jako zdroj informací při výběru databázové platformy.