Analýza hospodaření obce Průhonice - Tesaříková, Barbora (2017)
Práce se zaměřuje na analýzu pravidel, postupů a procesů souvisejících s hospodařením obcí v České republice a následně na její využití pro sledování jejich aplikace v konkrétní obci. Úvodní kapitola poskytuje rozbor právního postavení obcí a jejich organizaci, další části jsou zaměřeny na dílčí oblasti. Zejména je popsáno pořizování majetku, zřizování a zakládání subjektů a přezkoumání hospodaření. V jednotlivých částech jsou vymezeny legislativní požadavky spojené s konkrétními oblastmi, které jsou následně využity k analýze sledovaných procesů v obci Průhonice. Některé kapitoly zahrnují rovněž agregované údaje municipalit v České republice.