Analýza hospodaření obce Průhonice - Tesaříková, Barbora; Svoboda, Michal, 1983-; Kotrba, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Práce se zaměřuje na analýzu pravidel, postupů a procesů souvisejících s hospodařením obcí v České republice a následně na její využití pro sledování jejich aplikace v konkrétní obci. Úvodní kapitola poskytuje rozbor právního postavení obcí a jejich organizaci, další části jsou zaměřeny na dílčí oblasti. Zejména je popsáno pořizování majetku, zřizování a zakládání subjektů a přezkoumání hospodaření. V jednotlivých částech jsou vymezeny legislativní požadavky spojené s konkrétními oblastmi, které jsou následně využity k analýze sledovaných procesů v obci Průhonice. Některé kapitoly zahrnují rovněž agregované údaje municipalit v České republice.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses