Využití automatizovaných regresních testů v systému kontinuální integrace webové aplikace - Kolpakova, Alexandra; Buchalcevová, Alena, 1958-; Veselka, Marcel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zavedení automatizovaných regresních testů do praktiky kontinuální integrace při vývoji webové aplikace. Hlavním cílem bakalářské práce je návrh a implementace systému kontinuální integrace včetně testování za účelem nasazení webové aplikace na testovací prostředí. Dílčími cíli práce je přiblížení konceptu kontinuální integrace, průzkum praktik kontinuální integrace, charakteristika regresních testů a procesu automatizace testovacích případů, návrh systému pro použití kontinuální integrace a následně jeho praktické ověření. Teoretická část práce je zaměřena na seznámení se s praktikou kontinuální integrace, tedy s její charakteristikou a principy. Dále je popsán proces testování, převážně definice úrovní a druhů testování. Praktická část se zabývá návrhem systému pro využití kontinuální integrace při vývoji softwaru. Dále se zabývá zpracováním analýzy a návrhu testovacích případů zpracovaných podle funkcionality webové aplikace. Následně je navržený systém aplikován a jsou do něj implementovány automatizované regresní testy. Výstupem práce je zpracovaný návrh pro automatizované nasazování webové aplikace na testovací prostředí v praktice kontinuální integrace a použitelný zdroj obsahující postup pro zavedení regresních testů do procesu kontinuální integrace.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses