Využívání strukturálních fondů EU ve Středočeském kraji v programovém období 2007 - 2013 - Fidlerová, Hana; Breňová, Lubomíra, 1948-2025; Nečadová, Marta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem práce je zhodnocení využívání strukturálních fondů EU ve Středočeském kraji v rámci Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Čechy (ROP SČ) v programovém období 2007 - 2013. Teoretická část je věnována popisu strategie a cílů programu, charakteristice jednotlivých prioritních os a oblastí podpor a průběhu dotačního systému. Praktická část se zaměřuje na konkrétní příklady čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů ve Středočeském kraji, kde jsou analyzovány celkové dosažené výsledky ROP SČ v programovém období 2007 - 2013 z finančního hlediska i z věcného technického hlediska. Návazně je provedena analýza naplnění monitorovacích indikátorů na úrovni prioritních os a porovnání skutečných výsledků s předpokládanými cílovými hodnotami v programových dokumentech. V závěrečné části práce jsou analyzovány skutečné efekty a dopady realizace programu na obyvatelstvo celého regionu Středočeského kraje. Je provedeno celkové zhodnocení ROP SČ v porovnání s ostatními operačními programy v programovém období 2007 - 2013. Je uvedeno i zhodnocení jednoho z neúspěšných projektů a dále zhodnocení jednoho z nejúspěšnějších žadatelů při čerpání dotací ROP SČ spolu s uvedenými příklady realizovaných projektů.
Vedoucí práce: Lubomíra Breňová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses