Ocenění vybrané komerční banky - Hessová, Barbora (2017)
Uvedená práce se věnuje oceňování bank. V teoretické části shrnuje specifika bank jakožto subjektů ocenění a uvádí nejčastěji používané metody oceňování bank. V praktické části je provedeno ocenění vybrané komerční banky, kterou je J & T BANKA, a.s. Hlavní kroky vedoucí ke stanovení tržní hodnoty banky jsou provedení finanční analýzy, strategické analýzy, sestavení finančního plánu a závěrečné stanovení hodnoty pomocí výnosové metody a cenového obligačního modelu.