Ocenění vybrané komerční banky - Hessová, Barbora; Hrdý, Milan; Kuchyňa, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Uvedená práce se věnuje oceňování bank. V teoretické části shrnuje specifika bank jakožto subjektů ocenění a uvádí nejčastěji používané metody oceňování bank. V praktické části je provedeno ocenění vybrané komerční banky, kterou je J & T BANKA, a.s. Hlavní kroky vedoucí ke stanovení tržní hodnoty banky jsou provedení finanční analýzy, strategické analýzy, sestavení finančního plánu a závěrečné stanovení hodnoty pomocí výnosové metody a cenového obligačního modelu.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses