Fundraising neziskové organizace NIDAR - Jandová, Tereza; Vávrová, Hana, 1970-; Pemová, Terezie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Tato diplomová práce se zabývá fundraisingem neziskových organizací. Cílem práce je poskytnout základní informace o fundraisingu a aplikovat tyto informace na zhodnocení fundraisingu vybrané neziskové organizace. Práce nejprve vymezuje neziskový sektor a jeho dlouhodobou udržitelnost, poté se práce věnuje samotnému fundraisingu. Do části věnující se fundraisingu je zahrnuta také problematika důvěryhodnosti organizace a webových stránek organizace. Tyto faktory vytváří konkurenční výhodu v aktivitách zaměřených na fundraising. Tento teoretický základ je aplikován na vybranou neziskovou organizaci, kromě rozboru fundraisingu jsou rozebrány i webové stránky organizace a je provedena Analýza spolehlivosti neziskové organizace ASNO14. Získání dat v praktické části bylo provedeno rozborem výročních zpráv organizace, analýzou webových stránek a osobním rozhovorem. Závěr práce obsahuje celkové zhodnocení a návrhy na zlepšení.
Vedoucí práce: Hana Vávrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses