Elektronická archivace účetních záznamů - Kremláčková, Kateřina; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato práce popisuje proces elektronické archivace dokumentů v účetní jednotce, zabývá se přípravnými činnostmi směřujícími k umožnění elektronické archivace, právními předpoklady tohoto procesu a způsoby jeho realizace. V souvislosti s tématem práce jsou v teoretické části představeny informační technologie využívané při digitalizaci papírových dokumentů i jejich dalším zpracování společně s elektronickými dokumenty. V oblasti právní úpravy jsou popsány zákony a další právní předpisy upravující nebo ovlivňující archivaci obecně i v její elektronické podobě. V neposlední řadě jsou představeny systémy, které je možné k archivaci elektronických dokumentů využít, a na závěr teoretické části jsou popsány výhody, nevýhody a možná rizika elektronické archivace. Praktická část práce spočívá ve vyhodnocení průzkumu uskutečněného prostřednictvím elektronického dotazníku mezi společnostmi, které na českém trhu poskytují archivaci jako službu.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses