Nástroje pro interakci uživatelů v rámci komunitního studijního webu - Krejčí, Filip (2017)
Práce se zabývá problematikou návrhu a tvorby vhodného uživatelského prostředí pro interakci uživatelů na studentstkých portálech sloužících pro sdílení informací. Takové prostředí umožní studentům jednoduše sdílet a čerpat informace, hodnotit obsah a rychle komunikovat v prostředí studentského portálu. Práce se také věnuje způsobům jak u uživatelů podnítit aktivitu. Hlavním cílem je návrh a vývoj základních komponent, které slouží k interakci a komunikaci uživatelů a jsou vhodné pro použití v prostředí studentských komunitních portálů. Pro nalezení optimálního řešení obsahuje práce analýzu komunitních portálů a dalších webových stránek určených pro sdružování informací vhodných pro studenty vysokých škol. Součástí je také definování požadavků na základní komponenty, vycházející z analýzy již existujících stránek. Jedná se o chat (messenger), hodnocení obsahu, komentáře a systém pro notifikování. Pro správné fungování je k vývoji využito nejnovějších technologií a přístupů k návrhu a implementaci. Tyto technologie zaručí kvalitní optimalizaci, zabezpečení a současně s tím nesníží výslednou funkcionalitu a použitelnost komponent. Návrh a vývoj je představen v rámci tvorby nové webové aplikace Primát.cz. Dále je představena myšlenka projektu a vize, které by se měly v budoucnu naplnit. Kromě toho jsou v práci uvedeny důvody, které vedly k rozhodnutí úplného přepracování webových stránek místo pouhé aktualizace či částečné přestavby. Výsledkem jsou uvedené a detailně popsané funkční komponenty a představení jejich funkcionality v prostředí aplikace Primát.cz.