Výběr opensource nástroje pro správu testů - Tauer, David; Ženíšek, Jan; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na výběr open source nástroje pro správu testů pro malý vývojářský tým působící v prostředí středně velké softwarové firmy, která se zabývá vývojem vlastního produktu. Cílem je na základě kritérií přizpůsobených konkrétní společnosti vybrat nejvhodnější nástroj pro správu testů. K dosažení tohoto cíle je nejprve vhodné popsat obecně testování softwaru, jako například životní cyklus a typy testů, dále také vymezit pojmy používané v práci. V dalších kapitolách je popsána společnost, pro kterou je nástroj vybírán s důrazem na současný způsob testování a případné specifické zvyklosti při testování v této společnosti. Následuje přehled nástrojů, ze kterých je vybíráno spolu s popisem jednotlivých kritérií výběru a metodou jejich vyhodnocení. Poté je proveden samotný výběr nejvhodnějšího nástroje a závěrem zhodnocení provedeného výběru. Výběr popisovaný v této práci a případné následné nasazení určeného nástroje dopomůže, společně s dalšími probíhajícími změnami, ke zlepšení oblasti testování a tím ke zvýšení kvality produktu dodávaného zákazníkům.
Vedoucí práce: Jan Ženíšek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses