Metody identifikace a přípravy řešení incidentů způsobených škodlivým software - Bárta, Jan; Veber, Jaromír; Luc, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá popisem metod identifikace a přípravou řešení incidentů způsobených škodlivým software, které mohou být vyvolány jeho různými formami. V teoretické části je čtenář nejprve seznámen se situací před vznikem bezpečnostního incidentu. Spolu s tím mu jsou představeny aktuálně nejrozšířenější typy škodlivého software, způsoby šíření, jeho formy a nástroje pro komunikaci s útočníky. Poté následuje prvotní reakce na incident, dále je zde popsána měřitelnost bezpečnostních incidentů, kategorizace, klasifikace dle různých kritérií a určení tříd bezpečnosti. V rámci praktické části práce, která se věnuje postupům řešení incidentů, je tedy analyzován bezpečnostní incident a detailně vysvětleno, jak se v takové situaci zachovat a v čem být obezřetný. Pro úplnost je také uveden budoucí vývoj tohoto odvětví v rámci informatiky. Cílem práce je tedy vytvoření celku, který může sloužit například jako podpůrný materiál pro řešení incidentů způsobených škodlivým software, které ovlivňují především bezpečnost.
Vedoucí práce: Jaromír Veber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses